top of page

La Força del Teatre

La Força del Teatre és un projecte del Casal que busca preservar la memòria de la llibertat d'expressió en la dramatúrgia i oferir un espai als joves perquè puguin exposar les seves inquietuds a partir d'una obra de producció pròpia.

 

El projecte va rebre un dels premis Impuls pel Territori 2022 que la Fundació Pinnae atorga cada any a iniciatives penedesenques, i això va permetre que la segona edició, celebrada el 2023, s'hagi expandit a Gelida i als Monjos, beneficiant una trentena de joves d'entre els 15 i els 20 anys dels tres municipis.

Casal Teatre Milà 0267.jpg
Casal Teatre 0078.jpg
Casal Teatre Institut 0435.jpg
Casal Teatre Milà 0027_edited.jpg
Casal Teatre 0207.jpg

El projecte

El projecte La Força del Teatre està integrat per dues parts. Per una banda incorpora una sessió teòrica amb l'historiador Marc Jobani, on s'explora el teatre com a eina expressiva i es tracta el seu paper sociocultural en la història de la Humanitat, vinculant el teatre i diverses obres a la crítica i reflex de diferents èpoques històriques.

 

Per altra banda, el projecte també fomenta la creació de guions i peces teatrals elaborades pels mateixos alumnes, que després es representen al Teatre Casal.

 

Així, La Força del Teatre busca acompanyar els alumnes en una tasca de recerca d'obres de teatre especialment rellevants en relació a la llibertat d'expressió, els valors democràtics i la tolerància; però sobretot aporta un espai perquè els participants puguin representar obres que parteixen de les seves experiències. L'objectiu principal, doncs, és permetre que els joves s'expressin a través del teatre.

bottom of page